Leefgroep

De leefgroep is bedoeld voor jongeren van 12 tot 16 jaar die met wat voor reden dan ook (tijdelijk) niet meer thuis kunnen wonen. Jongeren kunnen bij ons terug naar huis werken of richting de volgende fase op het KTC (richting zelfstandigheid) werken.
Op een leefgroep leef je gezamenlijk met andere jongeren in een huis. Iedere dag zijn er begeleiders aanwezig om je zo goed als mogelijk te helpen bij een eventuele hulpvraag. Je hebt een eigen coach, samen met deze coach (en overige betrokkenen) maak je doelen en ga je daaraan werken.
Bij ons heb je een eigen slaapkamer waar je ten alle tijden terug kan trekken en je eigen dingen kan doen. Op je kamer heb je een eigen douche en wc.
Wij vinden het belangrijk dat iedere jongere zich goed en veilig voelt op de groep en daarom proberen wij een huiselijke sfeer te creëren. De groep is dan ook zo huiselijk mogelijk ingericht.
Op de groep is er een dagprogramma. Deze volg je samen met de andere jongeren die bij ons wonen. Dit dagprogramma bestaat onder andere uit tijdig opstaan, gezamenlijk ontbijten, naar school, gezamenlijk avondeten (jongeren helpen met boodschappen doen en koken), taken en activiteiten. Ook is het mogelijk dat je bezoek ontvangt van bijvoorbeeld je familie. Dit is altijd in overleg met jouw coach. Op deze manier kunnen we wat meer structuur in jouw leven creëren.